Delite
Ići dole
avatar
Hagoromo Otsotsuki
Admin
Admin

Sposobnosti Shinobia

taj Sre Mar 21, 2018 1:37 am
Sposobnosti
Postoje 5 sposobnosti koje moze da razvija vas shinobi, a to su: Kontrola chakre, Snaga,Brzina,Preciznost i Inteligencija.


*Kako se levelujete dobijate na svakom desetom levelu 25 poena na sposobnosti koje mozete staviti na jednu od ovih 5 ponudjenih.


*Poeni se dobijaju do 200. lv-a. Sto znaci da tokom igre mozete dobiti ukupno 500 poena koje mozete raspodeliti.


Sposobnosti:  

Kontrola chakre:

Kontrolom chakre smanjujete koriscenje chakre po tehnici za onoliko koliko imate kontrole.

*Primer: Koristite tehniku koja zahteva 100 chakre, ako imate 60 poena na kontrolu chakre koristicete samo 40 chakre za koriscenje te tehnike.

*Najvise sto mozete smanjiti koriscenje chakre je do 30 da bi ste izveli tehniku. To znaci da ako imate 100 poena na kontrolu, i radite tehniku koja zahteva 100 chakre, koristicete 30 ch da bi ste izveli tehniku.


Snaga:

Snaga je slicna kao i kontrola, samo sto se odnosi na smanjenje energije. Koliko imate snage, za toliko vam je manja potrosnja energije.

*Najvise sto mozete smanjiti potrosnju energije po izvodjenju jedne stvari (tehnike, posebnog taijutsua ili zamaha macem) je 20 .

*Snagom mozete da blokirate neki napad koristeci onoliko energije koliki je dmg napada.


*Snaga nece smanjivati energiju za izbegavanje napada vec to radi brzina.


Brzina:

*Koliko brzine imate toliko smanjujete potrosnju energije pri izbegavanju. Npr imate 300 brzine a neko vas napada tehnikom 200 dmg-a, samo sa 20 energije(sto smo vec naglasili kao najmanju mogucu potrosnju energije) vi mozete izbeci napad sa speed dodge tehnikom ili nekom slicnom koja zahteva potrosnju energije(tehnika za izbegavanje).


*Razlika u brzini izmedju dva shinobia podeljena sa dva predstavlja zagarantovani dmg. To je vrsta dmg-a koji protivnik prima bez obzira kako se branio od napada( izbegavajuci ili ponistavajuci ga). Jedini nacin kojim se ponistava zagarantovani dmg je defence tip tehnika.
Ako ka vama ide zmaj koji ima dmg 500, a protivnik ima 200 brzine vise od vas (zagarantovani damage je 200/2=100). Ako blokirate 500 dmg od zmaja nekom drugom tehnikom koja ne podrazumeva defence efekat u tom slucaju primicete 100 dmg zagarantovanih iako ste blokirali ceo dmg. Nacini da apsolutno ponistite napad koji sadrzi zagarantovani dmg (primer zmaja od dmg 500 gde je 100 zagarantovano) su:


1. Defence tehnika od 500
2. Defence tehnika od 100(koja se mora prva odigrati - ona blokira zagarantovani) i druga tehnika koja ce ponistiti ostatak od 400 dmg-a.
3.Odigrate dve tehnike sa defence efektom ciji zbir je jednak ili veci od napada koji vam preti.
Ovo su neki osnovni nacini kojima se moze apsolutno negirati dmg ovog tipa. Umesto defence tehnika moze se kao alternativa koristiti space time tehnika ili tehnike slicnog tipa ( za sve sto bi iskoristili kao alternativu u ovom i svim ostalim situacijima konsultujte se sa adminom).

ZA BRZINU NE VAZE EFEKTI

Na primer ako imate otrovan mac ne mozete otrovati protivnika zagarantovanim dmg-om koji nosi taj isti mac. Tehnike koje kazu- ako primite deo damage primicete ceo i slicno, NE VAZE za zagarantovani napad. Postoje takodje retke tehnike u cijem tekstu se navodi-,, Ako samo dodirnete/dotaknete protivnika", na taj tip tehnika se racuna zagarantovani dmg kao njihov potencijalni prenosnik do protivnika.

Povecavanje lvl napada brzinom


*Polovina od razlike u brzini izmedju vas i protivnika, smanjuje lvl protivnikove tehnike kojom vas napada(npr imate vise 100 brzine, pola od toga je 50 i sad vas protivnik napadne tehnikom 150 lvl, vi to ne mozete izbeci sa speed dodge ali zato sto ste brzi i sto ce u ovom slucaju lvl- te tehnike biti smanjen za 50 na lvl 100 vi cete moci da to izbegnete sa speed dodge ili zamenom). Kada napadate , ukoliko ste brzi od protivnika, lvl vaseg napada je veci za polovinu od te razlike. Brzina smanjuje i povecava lvl skljucivo da bi se omogucilo/onemogucilo izbegavanje sa ove dve osnovne tehnike:


Ova sposobnost brzine o promeni levela napada nece delovati protiv efekat tehnika poput ,,flame body" koja kaze da na vas nece delovati napadi do lvl 100, sto znaci da se tu racuna osnovni lvl (element zmaj 500 dmg ce uvek biti lvl 100 ako ga ponistava efekat bez obzira na odnose brzina u mecu). Jedini nacin da se istinski podigne lvl napada je povecanje dmg-a efektom ili kombinovanjem sa drugim napadom. Lvl vase dmg tehnike se podize za kolicinu dodatnog dmg-a koji ste joj pridodali (100 dmg = 20 lvl, ako na napad od 500 dmg(lvl100) dodate efektom 100 dmg, taj napad ce onda postati dmg 600-lvl 120.)Preciznost:

Dodaje damage tehnikama onoliko koliko imate preciznosti (Napadnete nekoga damageom od 10, ukoliko imate 100 preciznosti, damage ce biti 110).

*Mozete probijati (ignorisati) polovinu defenca od vase preciznosti. Sto znaci da ako neko ima defence od 50 a vi imate 100 preciznosti, kada ga napadate, bice isto kao i da nema defence tj nece se racunati ni da postoji, a dmg ce nesmetano proci do protivnika ako ste uredno najpre naglasili koliko imate preciznosti.Takodje vazno je znati da se preciznost  ne racuna u slucaju eksplozivnih napada koji su rasprsujuci/eksplozivni poput 1000 dmg element i slicnih.

Inteligencija:

Sposobnost koja sluzi za kreiranje licnih tehnika( o licnim tehnikama procitajte vise u temi o tome).

50 poena - 1 licna tehnika
100 poena - 3 licne tehnike
Na svakih 100 poena inteligencije koristite slot manje na sve tehnike.

Koliko imate inteligencije dobijate bonus damage na genjutsu, a takodje se lakse branite od istog. Ako imate 100 inteligencije, vas genjutsu ce biti jaci za 100 dmg-a, a ako vas neko napada genjutsuom od 500 dmg-a , zbog vase inteligencije to ce biti napad od 400.
------------------------------------------------Svako povecavanje sposobnosti preko 500 ima svoj rizik, to detaljnjije procitajte u pravilima limita.
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu