Delite
Ići dole
avatar
Hagoromo Otsotsuki
Admin
Admin

Pravilo O Genjutsu

taj Sre Mar 21, 2018 2:14 am
Genjutsu pravila

Genjutsu klasa se oslanja na napade bazirane na iluziji. Genjutsu korisnik svojom chakrom stvara iluziju tako sto manipulise protivnikov um. Ova klasa zadaje mentalne a ne fizicke napade.

*Genjutsu napadi se mogu izbeci Cancel tehnikom i Bledding tehnikom. (osnovni nacini)

*Kada vas protivnik napadne u svom potezu genjutsuom ukoliko vas taj isti protivnik  pre toga nije napao jos necim dodatnim, duzni ste da ukoliko ne zelite da primite dmg prvu karticu u svom postu odigrate kao vase odbrambeno resenje za taj genjutsu, pre odbrane od genjutsua ne mozete nista drugo da uradite.

*Ukoliko vam je sharingan aktivan ne morate raditi znake rukama kada je genjutsu upitanju ali tada morate imati neometan kontakt ocima sa protivnikom (ako nista ne naglasite racuna se da radite znake rukama).Za genjutsu koji radite rukama nije potreban kontakt ocima jer utice na chakru.

*Genjutsu nikako ne moze biti skriveni potez.

*Mozete se odbraniti od genjutsua ako zatvorite oci, ali samo ako to uradite pre nego sto se genjutsu uradi ali onda ima mana, jer ne mozete biti sigurni da ce protivnik uraditi genjutsu. Ukoliko se pak desi da odlucite da zatvorite oci,protivnik ce to naravno moci da vidi ako je u mogucnosti da taj vas gest i shodno tome mocice da se odluci na neki drugi napad,  a vi ako nemate senzor sposobnosti ne mozete znati sta se desava. (Jedino nekim posebnim skilovima shinobiji mogu da se lepo krecu i sa zatvorenim ocima, recimo neke sensor sposobnosti, neka posebna cula i sl.).Ovo izbegavanje genjutsua zatvaranjem ociju vazi iskljucivo kada je u pitanju okularni genjutsu kao napad.

*Kada se poveca dmg genjutsua, oslobadjate se od njega ne posmatrajuci koja je kolicina chakre upotrebljena da se stvori genjutsu vec koliki je njegov dmg. Ako je ukupan dmg genjutsua dobijen raznim pojacivacima genjutsu dmg-a na osnovni jednak 1000 onda shodno tome vam treba 1000 ch da bi ste se oslobodili od tog genjutsua.

*Damage genjutsua ne moze biti kombinovan.

*Genjutsu ne deluje na klonove ukoliko oni nemaju chakru ,takodje i pravi igraci se mogu odbraniti ako osnovnom tehnikom izbace svu chakru iz tela.

*Genjutsu moze da zahvata i vise osoba na terenu to sve zavisi od zelje osobe koja koristi jutsu.Takodje to vazi samo za genjutsu 100. lvl ili vise, ako napadac zeli moze da zahvati i samo odredjene osobe na terenu.

*Genjutsua se mozete osloboditi ukoliko dobijete novi priliv chakre. To znaci da ste oslobodjeni genjutsua ako vam neko drugi prenese svoju chakru npr. summoning ili vas tim partner, takvo prenosenje chakre ne podrazumeva kontrolu i da bi se oslobodili genjutsua od 500 dmg-a morate primiti 250 ch od nekoga ili iz nekog vaseg izvora (od sage moda i sl)

Ukoliko primite neki dmg genjutsu taj potez ne mozete da napadate vec samo neke efekte da aktivirate ili da izbegavate.

*Svi genjutsu efekti vaze za naredni potez (potez u kome se od tog efekta brani protivnik)

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu