Delite
Ići dole
avatar
Hagoromo Otsotsuki
Admin
Admin

Ostala Pravila

taj Sre Mar 21, 2018 3:46 am
Ova tema se redovno obnavlja i nju se zapisuju pojasnjenja odredjenih moci i pojedina nova pravila koja preceziraju efekte pojedinih kartica i nejasnih situacija u borbi.


1.Seal se ne moze postaviti na neki predmet(kao, mesto ili se preneti preko oruzija, jedini nacin je direktan kontakt sa osobom na koju postavljate seal ili specijalna tehnika koja vam to omogucava bez kontakta.


2. Medju osnovnim sposobnostima koje vam omogucavaju da vidite vise od prosecnog shinobija spadaju: Senzor, Sharingan i Byakugan moci, a za sve izvan ovih sposobnosti koje imaju slican karakter tj namenu konsultujte se sa adminom oko njihovog delovanja.

*Senzor-Osecate sve sto ima veze sa chakrom i izvodjenjem chakra jutsu-a.Obican senzor i sharingan ne moze osetiti kada je neutralisan nekom tehnikom za prikrivanje senzora, za razliku od byakugana. Mozete razlikovati klonove od originala, otkriti neki napad koji je trebao da bude tajni, osetiti necije zamaskirano prisustvo ukoliko ima chakru u sebi, otkriti da li neko pokusava da vam postavi seal i blagovremeno izbeci i jos mnogo toga u raznim situacijama...

*Sharingan- Sa ovim ocima dim i slicne vizuelne prepreke prestavljace vam problem jer sharingan ne moze dopreti kroz njih, za razliku od senzora.

*Byakugan-Za ove oci nema prepreka, od byakugana se nista ne moze sakriti, osim posebnim tehnikama za negiranje senzora, ali cak i tada ce byakugan korisnik shvatiti da ste koristili tehniku za sputavanje senzora i da spremate nesto(samo naravno nece moci da otkrije sta).


3. Napade ne mozete sami kombinovati(osim pojedinih izuzetaka). Jedini kombinovani napad je moguce praviti kada u borbi imate saborca sa kojim recimo mozete da udruzite napade-npr svako salje dva vatrena zmaja od 500 dmg-a i lvl 100, ti udruzeni zmajevi formiraju novi napad od 1000 dmg-a koji je lvl 200. Obican element napad koji nije razoran u izvodjenju jedne osobe moze postati razoran, pridodavanjem efekta plus dmg-a na tu tehniku, tako da uz veci dmg stize i veci lvl. Najbolje i najlakse su kombinacije sa elementima(jedino se ne mogu kombinovati vatra i voda), dok druge kombinacija zavise od situacije i zbog velikog broja kombinacija nemoguce ih je sve zapisati ovde, stoga se konsultujte samnom kao adminom za sudjenje kada imate konkretan potez u glavi, a kombinacije napada su u pitanju.

*KOMBINOVANI DMG do lvl 200 nije razoran!

5. Krilima ili bilo kojim vidom letenja iz element efekata, mogu se izbegavati napadi do lvl-a 150. Ulazenjem u vatru, vodu i sl. negirate napade velikih razmera ali dok ste u tom stanju ne mozete raditi znake rukama, ne mozete skupljati ch ili raditi skriveni napad i jedino vas senzor dmg moze povrediti.


7. Samurai moze da uradi zamah oruzjem koji drzi u ruci i taj napad trosi slot. U zavisnosti od slotova on moze da uradi vise zamaha. Na svakih 100 brzine vise od protivnika dobija se gratis zamah koji ne trosi energiju.
Samurai Instict mozete aktivirati jednom tokom borbe.
Oruzija koja se bacaju ne prestavljaju konbinovani dmg vec svaki posebno, u slucaju da prema vama idu 3 surikena svi ima dmg od 500, katon zmaj od 500 ce ih sve ponistiti, u koliko bi imali po 600 taj isti zmaj bi ih ublazio i nastavili bi da lete sva tri sa po dmg 100 i ne bi uticali na zmaja koji bi nastavio sa full dmg-om napred, tako da se ne mogu koristiti kao odbrana od takvih napada. Mozete imati zagarantovani na svaki drugi zamah macem, sto znaci da ako u jednom potezu zamahnete 5 puta od toga imate 3 zamaha koji no . Deffence je lek protiv zagarantovanog dmg-a , ali mozete negirati svaki deff vaseg protivnika za polovinu vase preciznosti(to vazi za sve shinobije).




9. U itemima postoje one slusalice za radio vezu i moguce je komunicirati sa nekim ko je udaljen najvise dve oblasti od vas(izmedju vas da budu dve oblasti).

Takodje u itemima postoji ona pticica koja prenosi postu i ona se duplo brze krece po oblastima za razliku od obicnog shinobija isto vazi i za summoninga koji dostavlja poruku.


10. Ako ste u sage modu imate konstantan senzor ukljucen, za taj senzor ne gubite chakru ni slotove.


Ako sage ne potrosi vise od 3 slota u svom potezu dobija chakru kao da je mirovao pola od svoje kontrole. Ovo vazi kada ste u sage modu. Takodje kada ste u sage modu na vas ne deluje okularni genjutsu, ili ti onaj koji se prenosi sharinganom.


11. Kada presadite neki klan , ne dobijate njegove pasivne sposobnosti. Kartice poput ovih recimo:

-Kada primite deo napada aburame klana, na vama( ili u vama) ce ostati svi insekti isto kao da ste primili puni dmg. Takodje insekte sa(iz) svog tela ne mozete nikako ukloniti do kraja borbe.
Ni za ovo ne vazi zagarantovani.

14. Ako koristite napad oruzijem samo na svaki drugi zamah, oruzije ce posedovati zagarantovani dmg. Kada na nekog krenete oruzijem, a on se brani sa deffom bez obzira na broj zamaha deff ce vas obraniti od svakog napada jednako kao od prvog.


18. Uz pomoc senzor sposobnosti "Chakra Sense" osecate samo chakru, sto znaci da ukoliko protivnik koristi energy za svoj napad a vi ga ne vidite ne mozete znati njegov skriveni potez. Takodje ukoliko neko baci smoke bomb i vizuelno se sakrije vi mu i dalje mozete osecati chakru i svaku promenu chakre, ali ne mozete videti sta on tacno radi ukoliko za to sto radi ne koristi chakru.

19. Napadi iz klase elemenata koji su level 150 i iznad ne mogu se igrati kao skriveni potez. Summoning se takodje ne moze igrati kao skriveni potez, osim ako nije neki mali summoning.


28. Sve presude u borbama biće donešene u skladu sa roleplayom odnosno zdravom logikom. Naime kartice se nece preispitivati ali na primer ako na vas ide napad struje velikih razmera vi ne možete ući u vodu i izbeći I tome slicno.


30. Tehnike prekrivanja terena koje nanose dmg deluju i na vas osim ako nije drugacije napisano na kartici. Dok ste pod vodom ili ne mozete disati gubite 50hp po potezu.Tehnike koje prekivaju tlo, vatra, munja itd nece delovati na mestu gde stojite ali ce biti lose po vas ukoliko se pomerite iz tih nekoliko kvadrata.


30. Eternal Mangekyo Sharingan je moguce razviti samo ukoliko vam je vid na 0% I vi posedujete oba oka Mangekyo Sharingan nekog drugog krvnog Uchihe I medical shinobija koji ce zeleti to da vam presadi. Takodje, veoma ste ranjivi kada oslepite u smislu toga da vas neko moze napasti kada god pozeli ukoliko ste na otvorenom. NE MOZETE UNAJMITI NPC MEDIC-A DA VAM PRESADI TAKO NESTO!

32. Kada jurite nekog po svetu vaze pravila za brzinu. Ako ima vise od vas covek je brzi i nemoguce ga je stici


34. 500 deffence ne moze unistiti 500 dmg. Potrebno vam je makar 501 da taj deffence pukne.

35. Ono sto pise na kartici je od sada za vas bog, majka, otac, baba, strina, otadzbina. Ne mozete izmisljati neke gluposti. Ono sto pise na kartici vam je ogranicenje ali je u isto vreme neki kalup na osnovu kojeg vi mozete da kombinujete tu karticom sa nekom drugom karticom ili jednostavno mozete iskoristiti ono sto pise na kartici pametno kroz roleplay I to pretvoriti u vasu prednost.

36. Kada kombinujete efekat i damage ako taj efekat dodaje +100 dmg tada ce ta kombinacija imati +20lv. (+200dmg + 40lv itd)


37. Level napada samuraja (Ukoliko napada macem) bez obzira kojim tehnikama ga pojacavao racuna se prosto. Gleda se samo level samuraja. Znaci, ako je level samuraja 200, a on svoj napad pojaca sa svim mogucim pojacivacima u toj prici povecace se samo zagarantovani (u zavisnosti od brzine) I dmg samog napada. Level napada ostaje na 200.



43. Pojam "zatvaranja ociju" u borbi se razlikuje se kada izbegavate genjutsu na taj nacin od ostalih situacija. Naravno ovo genjutsu se odnosi na okularni genjutsu i u tom slucaju ako sumnjate da ce protivnik vas napasti sledeci potez okularnim genjutsuom zatvarate oci. Ako ne vidite napad koji ide ka vama pola njegovoh damage-a je zagarantovano.

Drugi tip " zatvaranja ociju" je onaj koji se igrao kao odgovor na neki napad, poput efektivne tehnike iz munje. Ako se branite na ovakav nacin to je prvo sto morate da uradite na pocetku poteza i tako da svaki napad koji ide ka vama u ostatku tog poteza nosi ka vama polovinu svog dmg-a kao zagarantovani.

Kada se zatvaraju oci, zatvaraju se oba jer,zatvaranje jednog ne predstavlja nikakvu odbranu.
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu